Piaggio Ape

U 45 knallert eller knallert 25


Slip for afgifter og parkeringsproblemer. Med Ape 50 får du udover et fantastisk blikfang også en økonomisk lille kraftkarl som tager 200 kg i nyttelast.
Den 1 cyl. 2-takts motor kører op til 30 km på en liter benzin. Den har 4 fremadgående gear og 1 bakgear der fungerer som ratgear fra styret.

Alle må køre Ape 50 EU25 invalideknallert


Gennem de seneste uger, har der været mange telefon opkald og megen skriveri omkring betingelser for brug af Invalideknallert.
Årsagen var en TV2 udsendelse, hvor det blev påstået, at man skulle være invalid for at måtte køre en APE 50.
Lige siden vi startede med salget af APE 50, har vi oplyst, at alle måtte køre en APE 50 som EU25 invalideknallert, men har med mellemrum hørt om sager, hvor der er sået tvivl om dette.
Vi har nu på foranledning af førnævnte udsendelse haft kontakt til trafikstyrelsen omkring dette, og er tilfredse med at kunne dele nedenstående svar fra Trafikstyrelsen.


- Her bekræftes det én gang for alle, at alle må køre en APE 50 EU25 Invalideknallert. -


Svaret fra trafikstyrelsen:


Hej Thomas Møller Pedersen
Du har ved mail af 29. september 2016 rettet henvendelse til Færdselsstyrelsen vedrørende brug af invalideknallert.
I din mail skriver du, at I ønsker en sammenfatning af en mail, som styrelsen d.d. har sendt til en af jeres kunder.
Baggrunden for din henvendelse er den polemik, som stammer fra en TV2 udsendelse sidst i august, hvor det blev fortalt at en fører af invalideknallert skal være invalid for at måtte føre en invalideknallert. Du vil gerne have en udtalelse, som kan rundsendes til jeres forhandlere, og kunder, da mange brugere af jeres knallerter er meget nervøse.


Færdselsstyrelsen kan orientere om, at der ikke er fastsat regler for brug af invalideknallert. Dvs. at enhver person kan/må føre en invalideknallert uden at være invalid.


Venlig hilsen
Jesper Jukic
Ingeniør, Færdselsstyrelsen
Danish Road Safety Agency
Sorsigvej 35, 6760 Ribe