Scooter

KØREKORTREGLER 30/45

 

Kørekort scooter45 – Alle med almindeligt bil - eller MC-kort må køre en scooter45. Hvis du hverken har kørekort til bil eller motorcykel, skal du i følge den nye lovgivning bestå både en teori- og køreprøve.

NB! Vær opmærksom på, at knallert 45 ikke er omfattet færdselsloven for cyklister. Derfor er det kun knallert 30, som må færdes på cykelstier – ikke knallert 45.

 

Kørekort scooter30 – Hvis du er fyldt 16 og har et knallertkørekort, har du ret til at køre på såkaldt ”lille knallert” – ofte kaldet knallert 30, da den er konstrueret til at kunne køre 30 km/t. Kortet kan erhverves på den lokale ungdomsskole. Start 3 måneder før fødselsdagen, så kan du være køreklar på den store dag.

Fra 19. januar 2013 er det ikke længere tilstrækkeligt at være fyldt 18 år for at køre knallert 30. Hvis man ikke har kørekort til bil eller motorcykel, er det påkrævet at bestå en teoriprøve for at få knallertbevis til knallert 30.

 

Hvor må man køre knallert 30? - Hvis du kører knallert 30 gælder samme regler som for cyklister. Derfor derfor må du både køre på vej og cykelsti.

 

Parkering – Du kan parkere stort set overalt uden afgift og p-skive.

 

Benzin – Du kører op til ca. 30 km/l og behøver ikke tænke på olieblandingen. Bare hæld almindelig blyfri på tanken og olie i den separate oliebeholder, så blander den selv.

 

Ingen afgifter – Hverken vægt-, ejer- eller p-afgift.

 

Forsikring – En lovpligtig ansvarsforsikring koster kun omkring 900 kr./år.